Nieuwsbrief / kunstgroet

Wilt u deze maximaal één keer per maand per mail ontvangen? Mail of meld aan via Aanmelden.

Rondleiding van de maand Februari: Exclusief in Slot Zeist. Aanmelden bij de Culturele Vleugel van Slot Zeist. Klik op de afbeelding hierboven of ga naar : https://rondleiding.slotzeisthoreca.nl/

Aankondiging Vermeer-lezing op donderdag 16 maart = VOL | nieuwe datum: 23 maart a.s. om 10u in het Walkartcentrum, Zeist. Aanmelden kan vanaf nu!

Kunstlezing van de maand Januari Giuseppe Penone & de Natuur door Kunst uit Zeist.

Aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief? Dat kan! Stuur een mailtje naar kunstuitzeist@casema.nl en je ontvangt iedere maand een gratis kunst-update!

Kunstlezing van de maand November "Golden Boy Gustav Klimt' door Kunst uit Zeist.

Kunstlezing van de maand Oktober 'Manhattan Masters', topstukken uit de Frick Collection New York.

Kunstlezing: "Mondriaan. Zijn leven en werk. Van Realisme naar De Stijl" op donderdag 22 september 2022 om 14.30u in het Torenlaan Theater in Zeist. Aanmelden via ASZ. Prijs: € 5.

Nieuwe kunstlezingenreeks start in oktober 2022. Data en lokaties zullen eind augustus op de site en via de nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Kunstlezing van de maand Mei: Living the Landscape. Engelse kunstenaars in St. Ives, met o.a. Barbara Hepworth en Ben Nicholson. Lezing op di. 17 mei ochtend, helaas niet op woe. 18 mei 's avonds, wel op do. 19 mei live-online èn als terugkijklink te bekijken. Kijk voor meer informatie hierboven in de balk bij 'Kunstlezingen'.

Kunstlezing van de maand april: over 150 jaar Mondriaan t.g.v. zijn 150-e geboortedag op 3 maart 2022. De vroege werken, de late werken, de ontwikkeling in zijn oeuvre en we kijken naar hedendaagse kunstenaars, hoe zij op hun beurt zijn geïnspireerd door Piet Mondriaan. Lezingen zijn op 19, 20 en 21 april a.s. Kijk voor meer informatie bij 'Kunstlezingen' hierboven in de balk.

Kunstlezing van de maand maart: Alphonse Mucha. Art Nouveau in Parijs. Diverse data op de nieuwe locatie in Zeist: Walkartcentrum aan de Kerklaan 19 in Zeist-Centrum. Gratis P! Ook nog steeds online: do. 24 maart om 10.30 uur.

Alexander Calder kunstlezing in de zaal èn online in de maand februari 2022: di. 22 feb van 10-11.30u en online do. 24 feb vanaf 10.30 uur. Aanmelden kan nog steeds!

Belgische Meesters online kunstlezing van de maand januari 2022! Datum: do. 27 januari van 10.30-11.30u. Meld u snel aan!

Herhaling van de kunstlezing van de maand november, nu live-online in januari 2022! Datum: do. 13 januari van 10.30-11.30u. Meld u snel aan!

Viva la Frida! - Kahlo: kunstlezing van de maand november!

Artemisia Gentileschi: kunstlezing van de maand oktober!

Kunst uit Zeist host voor select gezelschap deze spectaculaire expositie van Zuid-Afrikaanse township kunstenaars. Meld u aan voor vrijdagavond 3 september 2021, 19-20u, via email: kunstuitzeist@casema.nl.

Kunst uit Zeist geeft een workshop Geuren en kleuren in Leiden tijdens de Museumnacht Leiden op 5 juni a.s.!!

Online Kunstlezing van de maand april.

Lees meer over deze online kunstlezing bij 'Kunstlezingen' > Jan Jansen.

Online kunstbeleven met Kunst uit Zeist. Voorjaar 2021: Meld u aan en wees erbij!

De nieuwe kunstlezingen voor 2021! maart - april - mei - juni - Aanmelden kunstlezingen: dat kan via de aanmeldbutton of via 'Aanmelden' in de balk hierboven. Bellen kan ook: 06-50489752!

Valentijnlezing voor Quota Zeist op zondag 14 februari a.s.! Meld u aan voor het goede doel!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen 2021: Kunst uit Zeist wenst u fijne feestdagen, geniet op afstand van elkaar en blijf gezond !

Kunstlezing Kunst uit Zeist oktober John Constable

Kunstlezing van de maand oktober over de Engelse landschapschilder John Constable. Kijk voor meer info bij 'Kunstlezingen' of lees mijn blog: 'Kunst in woord'.

Coronaproof kunstlezingen in Museum JAN over de tentoonstelling 'Cremer - Noordwaarts 2010-2020'. Data: 12 en 19 juli, 30 augustus 2020.

Staat u ook te poppelen om weer naar het museum te gaan? Vanaf 1 juni a.s. mag het weer! Daarom eenmalig de kunstlezing over Caravaggio-Bernini op dinsdag 16 juni 2020 van 10-ca. 11.30u in Bilthoven. Kijk bij Kunstlezingen boven in de balk voor meer info.

Gratis Online Kunstlezing over highlights tentoonstelling Caravaggio-Bernini in het Rijksmuseum Amsterdam. Nog te zien van 1 juni t/m 13 september 2020! Online kunstlezing is beschikbaar via deze website vanaf 25 mei a.s.! Kijk bij Nieuwsbrief > Kunst in Beeld.

Kunstlezing van de maand februari 2020 | Valentijnlezing: over de liefde; kunstenaarsparen die hun liefde en passie met elkaar delen. Op Valentijn, 14 februari, vindt de lezing plaats in Leerdam. De overige data staan gepland in Huizen, Zeist, Bilthoven.

Kunstlezing van de maand april 2020 | Caravaggio-Bernini: Vroeg Barok in Rome | NU TE ZIEN VIA VIRTUELE TOUR DOOR KUNST UIT ZEIST bij kopje Nieuwbrief/kunst in beeld.

Kunstlezing van de maand januari 2020 | Niki de Saint Phalle: Nana's aan Zee | NU TE ZIEN in Museum Beelden aan Zee in Den Haag. DE KUNSTLEZING IN BILTHOVEN GAAT VANWEGE PRIVÉOMSTANDIGHEDEN NIET DOOR!! Wel in Zeist, Huizen/Laren en Leerdam.

Kunstlezing van de maand november: Monet | Tuinen van Verbeelding. NU te zien in het Kunstmuseum Den Haag (naam gewijzigd per 1 okt 2019 van Haags Gemeentemuseum naar Kunstmuseum Den Haag).

Start van het nieuwe seizoen met: Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. NU te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstlezingen NU OOK in Bilthoven bij VakantieXperts aan de Julianalaan 22!

Algemene aankondiging nieuwe seizoen 2019/2020!

ART ZUID | Achtergrond en informatie over kunstenaar en beelden gewenst? Volg dan de rondleiding bij Art Zuid via Kunst uit Zeist: aanmelden: www.kunstuitzeist.nl | 06-50489752.

Ontdek tijdens de kunstlezing van Kunst uit Zeist de overeenkomsten tussen twee wereldberoemde kunstenaars: David Hockney en Vincent van Gogh. NU te zien t/m 26 mei 2019 in het Van Gogh Museum Amsterdam.

Verken samen met mij de vele kunstobjecten uit de wereldberoemde collectie van de Hermitage St.-Petersburg. NU TE ZIEN | in Amsterdam. De kunstlezingen worden deze maand gegeven op di. 26 maart in Laren en woe. 27 maart in Zeist. Meld u snel aan want VOL = VOL.

Meld u aan voor de kunstlezing Schatkamer! van de Hermitage: niet alleen uitleg over de tentoonstelling, maar ook een les kunstgeschiedenis in een notendop! Deze maand maart 2019 tweemaal mogelijk: 26 maart in Laren en 27 maart in Zeist.

Extra kunstlezing in het kader van Valentijn 2019: 14 februari van 10-12u in het Binnenbos in Zeist. Bekende en minder bekende kunstenaarsparen die hun passie en liefde voor de kunst delen.

De kunstlezing van de maand januari gaat over de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa. NU TE ZIEN in het Centraal Museum Utrecht. Klik voor een kunstlezing bij u in de buurt op de afbeelding!

NB Check tevoren goed de data van de kunstlezingen i.v.m. Kerst en Oud&Nieuw;! Dat voorkomt teleurstellingen.

De locatie Blaricum vervalt per direct! Bent u geïnteresseerd en wilt u de Zadkine-lezing toch volgen, dan verwijs ik u heel graag naar de locatie in Laren aan de Velthuijsenlaan 17 op di. 27 november a.s. van 10-12u. Vriendelijk bedankt.