Lezing: Frans Hals                 

De tentoonstelling is geopend vanaf 16 februari 2024 t/m 9 juni 2024.

Kunstlezing van de maand Maart.

Frans Hals. Zijn tijd vooruit

Uitzonderlijk vernieuwend, vermakelijk en bijna baldadig: Frans Hals was een van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was. Na dertig jaar dus hoog tijd voor een nieuwe tentoonstelling. Zijn topstukken zie je vanaf 16 februari 2024 in het Rijksmuseum.

Meld u nu aan voor deze lezing via de button 'Aanmelden' en ga goed voorbereidt op pad!

Frans Hals, Luitspeler, 1625. 

Datum

Tijd

Plaats

Lezing in de zaal is geweest. U kunt wel contact opnemen voor uw eigen groepje of zaal voor deze kunstlezing.

  

Ook online als terugkijklink te verkijgen! via 'Aanmelden'.

Frans Hals. Zijn tijd ver vooruit

Uitzonderlijk vernieuwend, vermakelijk en bijna baldadig: Frans Hals (Antwerpen 1582/4-Haarlem 1666) was een van de meest bepalende schilders van de 17de eeuw. Zijn eigenzinnige, losse schilderstijl werd zo invloedrijk dat je bijna zou vergeten dat hij hier de grondlegger van was. Het was deze stijl, die hem aanzien gaf en waarmee hij wordt gezien als voorloper van het impressionisme.

Lezing van de maand Maart

Zo’n 50 topstukken zie je vanaf 16 februari 2024 in het Rijksmuseum Amsterdam. Om goed voorbereidt op pad te gaan, geeft Mirelle Nunes een online kunstlezing ter voorbereiding. Zij zal tijdens de online kunstlezing veel schilderijen van Frans Hals plaatsen in zijn eigen tijd, een inkijkje geven in de leefwereld van zijn opdrachtgevers en vergelijken met zijn tijdgenoten.

Meld u nu aan voor deze lezing via de button 'Aanmelden' en ga goed voorbereidt op pad!