Lezing: Marina Abramovic                        

De lezing over de 'Godmother van de performance art': Marina Abramovic in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstlezing van de maand April.

Marina Abramovic

Eerste grote solotentoonstelling in Nederland van de internationaal gelauwerde kunstenares Marina Abramović (1946, Belgrado, Servië), de godmother van de performancekunst, die in het begin van haar carrière werkte vanuit Amsterdam.

Mirelle zal bij deze lezing ingaan op: wat is nu precies performancekunst en hoe past deze kunstenares die toe? Hoe ziet haar oeuvre eruit en welke spraakmakende performances heeft zij in haar leven tot nu toe gemaakt? Met wie werkt zij samen en welke musea kopen haar werk aan? Kun je een performance wel aankopen? Dit en meer komt in deze lezing aanbod.

Meer weten over deze vrouwelijke kunstenares? Meld u nu alvast aan via onderstaande button 'Aanmelden'!

 

Marina Abramovic in de tentoonstelling van het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Datum

Tijd

Plaats

Lezing in de zaal is geweest. U kunt wel contact opnemen voor uw eigen groepje of zaal voor deze kunstlezing.

  

Ook online als terugkijklink te verkijgen! via 'Aanmelden'.

Godmother of the performance art

De internationaal gelauwerde kunstenares Marina Abramovic (Belgrado, 1946) krijgt haar eerste grote solotentoonstelling in Nederland. Waar past haar kunst beter bij dan de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Vanaf 16 maart t/m 14 juli 2024 toont het Stedelijk een overzicht van haar werken tot nu toe.  

 

In een carrière die vijf decennia beslaat, heeft Abramovic de performance vanaf het experimentele begin naar de mainsteam gebracht. In deze tentoonstelling komt haar hele oeuvre aan bod: van de vroege werken in de jaren ’70 gemaakt in voormalig Joegoslavië en Amsterdam, tot de baanbrekende werken die ze samen met haar partner Ulay maakte tot aan de solowerken waar ze tot op heden mee actief is.

 

Lezing van de maand April

Mirelle Nunes zal tijdens de online kunstlezing de performances van Abramovic duiden vanaf haar solowerk uit de beginperiode (waarbij de kunstenares gebruikmaakte van het lichaam in performances) naar de meer collectieve ervaring van de afgelopen jaren, (waarbij het publiek deelnemer werd van de ervaring).

Deelgenoot worden van deze ervaring? Aanmelden kan vanaf nu! Klik op onderstaande button 'Aanmelden'.