Lezing: Hilma af Klint en Piet Mondriaan          

De tentoonstelling is geopend van 7 oktober 2023 t/m 25 februari 2024 in het Kunstmuseum Den Haag.

Kunstlezing van de maand November.

Hilma af Klint en Piet Mondriaan, te zien vanaf 7 oktober 2023 in het Kunstmuseum Den Haag.

Datum

Tijd

Plaats

Lezing in de zaal is geweest. U kunt wel contact opnemen voor uw eigen groepje of zaal voor deze kunstlezing.

  

Ook online als terugkijklink te verkijgen! via 'Aanmelden'.

Levensvormen: Hilma af Klint en Piet Mondriaan

              "Diegenen die de gave hebben dieper te zien, kunnen voorbij de vorm kijken en zich concentreren op het wonderlijke aspect dat schuilgaat achter elke vorm, leven genaamd"               Hilma af Klint

In 1987 waren de kunstwerken van de Zweedse Hilma af Klint (1862-1944) voor het eerst buiten Zweden in Europa te zien in Kunstmuseum Den Haag, in de tentoonstelling The Spiritual in Art: Abstract Painting, 1890-1985 geïnitieerd door het Kunstmuseum en LACMA (Los Angeles County Museum of Art).

Dat de destijds totaal onbekende Af Klint hier werd betiteld als een van de vijf abstracte pioniers – naast Mondriaan, Kandinsky, Malevitsj en Kupka – riep de nodige vragen op. Maar tijden zijn veranderd. Wereldwijd hebben zowel de kunstwereld als het publiek het kleurrijke, visionaire werk omarmd.

In samenwerking met Tate Modern brengt Kunstmuseum Den Haag dit jaar haar baanbrekende werk samen met dat van haar grensverleggende tijdgenoot: Piet Mondriaan (1872-1944). De schilders hebben elkaar nooit ontmoet, maar hun eigenzinnige oeuvres weerspiegelen beide een tijdperk waarin de kijk op de werkelijkheid door wetenschappelijke ontdekkingen en nieuwe ideeën over spiritualiteit radicaal verandert.

Meer weten over deze (spirituele) lezing? Meld u nu alvast aan via onderstaande button 'Aanmelden'!