Lezing: Grand Dessert
De tentoonstelling is geopend van 23 november 2024 t/m 13 april 2025 in het Kunstmuseum Den Haag.
Kunstlezing van de maand December.
Grand Dessert - De geschiedenis van het toetje
Zoetekauwen opgelet: een kunstlezing om van te watertanden!
Wat stellen we ons voor bij een kunstlezing over de geschiedenis van het toetje?
Mirelle Nunes zal als kunsthistorica ingaan op de overheerlijke, zoete wereld van het dessert. Aan de hand van kookboeken, bakvormen, serviezen, schilderijen en nog veel meer duikt zij in de wereld van het dessert en de herkomst van ingrediënten.
De lezing focust op het plezier van het toetje binnen Europa van 1600 tot nu. Kunsthistorische voorwerpen en creatieve uitingen van een aangeklede tafel zullen voor een speelse afwisseling zorgen.
Gastconservator bij deze tentoonstelling is Janny van der Heijden (o.a. bekend van ‘Heel Holland bakt’). Zij legt verbanden van de oer-Hollandse vlaflip tot een koninklijk dessertbuffet; van pudding en ijs tot overheerlijke desserttaarten op prachtige serviezen uitgeserveerd. Tevens zien we nieuwe ideeën voor een feestelijke aangeklede tafel voor de komende decembermaand.
Wilt u ook even lekker 'smullen' van al dat heerlijks, kom dan naar de kunstlezing op do. 12 december a.s.
Meld u nu alvast aan via onderstaande button 'Aanmelden'!
Datum | Tijd | Plaats |
12 december 2024 | 10-11.30 uur | Walkartcentrum, Zeist |
Ook online als terugkijklink te verkijgen! via 'Aanmelden'. |