Lezing: Vermeer (Johannes Vermeer)

De Tentoonstelling zal te zien zijn van 10 februari 2023 t/m 4 juni 2023 in het Rijksmuseum Amsterdam.

Kunstlezing van de maand Februari.

Johannes Vermeer, Het Melkmeisje, ca. 1660, Rijksmuseum Amsterdam.

DatumTijdPlaats
do. 16 maart 202310-11.30uWalkartcentrum, Zeist


De Grootste Vermeer tentoonstelling ooit

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme.

In tegenstelling tot Rembrandt, heeft Vermeer met ongeveer 35 schilderijen een opvallend klein oeuvre nagelaten.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Rijksmuseum zal met zeven schilderijen uit Nederlandse collecties en bruiklenen van over de hele wereld de grootste Vermeertentoonstelling ooit worden georganiseerd.

De kunstlezing zal ingaan op de tentoonstelling ‘Vermeer', die te zien is vanaf 10 februari 2023 t/m 4 juni 2023 in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Mirelle Nunes zal tijdens de kunstlezing onder andere topstukken bespreken, zoals het Meisje met de parel (Mauritshuis, Den Haag), De geograaf (Städel Museum, Frankfurt am Main), Schrijvende vrouw met dienstbode (The National Gallery of Ireland, Dublin) en Vrouw met de weegschaal (The National Gallery of Art, Washington D.C.).

Ook enkele schilderijen die nooit eerder in Nederland te zien waren, waaronder de net gerestaureerde Brief lezende vrouw aan het open raam uit de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden zal aan bod komen.

Nieuwsgierig naar deze lezing? Meld u nu alvast aan via onderstaande button 'Aanmelden'!