Lezing: Living the landscape - Barbara Hepworth, Ben Nicholson e.a. (Museum Belvédère, Heerenveen).

De tentoonstelling is te zien van 28 mei t/m 20 september 2022.

Deze kunstlezing kunt u bekijken met een terugkijklink.

Prijs: € 10 voor de terugkijklink.

Link wordt u toegestuurd na betaling.

Kunstlezing van de maand Mei

Patrick Heron - Clear Blues in Green en White, 1962.

Met de tentoonstelling Living the landscape Barbara Hepworth, Ben Nicholson en de kunstenaars van St. Ives 1939-1975 gaat Museum Belvédère als eerste museum in Nederland aandacht besteden aan een bijzonder hoofdstuk uit de geschiedenis van de moderne kunst in Groot-Brittannië.

Wereldberoemde kunstenaars als Ben Nicholson en Barbara Hepworth maakten van de pittoreske kustplaats St. Ives in Cornwall een wervelend internationaal kunstcentrum. De vele kunstenaars die zich er voor korte of langere tijd vestigden, lieten zich vooral inspireren door het eeuwenoude landschap, de zee en de verbondenheid tussen de plaatselijke bevolking en haar omgeving. Ver van de grote kunstcentra en actuele ontwikkelingen, vonden ze een persoonlijke stijl op de maat van licht, land en ruimte.

In tegenstelling tot verstedelijkte gebieden in Nederland ontleent het noorden zijn identiteit grotendeels aan het landschap, dat vooral een cultuurlandschap is; een combinatie van natuur, landbouw en bewoning. In Engeland neemt Cornwall een vergelijkbare positie in. Ook de Cornish voelen zich meer dan gemiddeld verbonden met het landschap waarin zij leven.

In een tijd dat landschap door beleidsmakers primair in cijfers wordt gevat, hoopt Museum Belvédère met Living the landscape ook bij te dragen aan het besef dat een landschap geen optelsom is van wolken, gras en bomen, maar een leefomgeving waarvan de mens deel uitmaakt. Wie aan het landschap raakt, raakt aan de mensen. Precies dat is waar deze expositie van getuigt.

Mirelle Nunes zal ingaan op het werk van Barbara Hepworth, Patrick Heron, Ben Nicholson, Alfred Wallis en anderen.

Klik op onderstaande button en meld u snel aan.