Lezing: Op de leest van Jan Jansen (Museum JAN Amstelveen)

De tentoonstelling zal te zien zijn van 2 april t/m 29 augustus 2021.  

De online-kunstlezing staat geprogrammeerd voor 25 mei 2021 van 20-21.30u.

Prijs: € 10 per Zoom-link.

Schoenontwerp Jan Jansen (*1941) Beeld: Jan Jansen en Museum JAN, Amstelveen.

Tijdens deze lezing wordt de ontwikkeling van 60 jaar Dutch Design aan de hand van een selectie iconische schoenen van ontwerper Jan Jansen toegelicht. Vele schoenenontwerpen, waarbij comfort gecombineerd wordt met een innovatief design, mét een knipoog, maakte hem ‘the crazy shoemaker’. Hij werd daarmee een inspiratiebron voor diverse kunstenaars.

Juist die parallellen met het werk van o.a. couturier Ronald van der Kemp (RVDK), productontwerpers Lex Pott en Mae Engelgeer en modetalent Lisa Konno zullen aan de orde komen tijdens de kunstlezing van kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist. Zo krijgt u een goed beeld van al het moois van 60 Dutch Design in deze tentoonstelling ‘Op de leest van Jan Jansen' in Museum JAN in Amstelveen.

Geïnteresseerd in deze online-kunstlezing? Meld u aan via onderstaande button en beleef de bron van inspiratie van Dutch Design op 25 mei a.s. van 20-21.30u.

Jan Jansen bij opening van 'zijn' tentoonstelling in Museum JAN, Amstelveen. Directeur Marieke Uildriks en gastcurator Lisa Goudsmit rechts van hem.