Lezing: Frida Kahlo (tentoonstellingen in Drents Museum Assen)

Tentoonstelling Viva la Frida! Leven en werk van Frida Kahlo in Assen is uitgesteld naar 10 oktober 2021 t/m 27 maart 2022.

Kunstlezingen staan geprogrammeerd in november 2021; Data: in Almere, Bilthoven, Huizen en Zeist volgen.

Vrouw met lef

Frida Kahlo wordt in 1907 geboren in Mexico City en was getrouwd met de 20 jaar oudere, beroemde Mexicaanse schilder, Diego Rivera. Een aantal gebeurtenissen uit haar leven beïnvloedden haar werk. Als jong meisje heeft ze een zwaar busongeluk gehad. Ook leed ze aan polio. Op haar ziekbed begint ze met schilderen. Haar liefdesleven gaat niet over rozen. Ze liet zich er niet door terugslaan; ze groeide uit tot een krachtige vrouw en heeft daardoor bijzondere kunst kunnen maken.

Wie was deze vrouw met lef en wat maakte dat zij na haar dood in 1954 uitgroeide tot een wereldwijd icoon? Aan de hand van haar belangrijkste zelfportretten en vele persoonlijke items, die in de tentoonstelling te zien zijn, zal haar levensmotto ‘Viva la Vida’ worden toegelicht.

Klik op de afbeelding voor de muziek van Coldplay 'Viva la Vida', speciaal gemaakt voor deze sterkte vrouw: Frida Kahlo!

Frida Kahlo, Zelfportret met aapje, 1945, olieverf op doek op masoniet, Museo Dolores Olmedo, Mexico City.