Lezing: Bruce Nauman - retrospectief (Stedelijk Museum Amsterdam)

De tentoonstelling zal te zien zijn van 27 maart t/m 15 augustus 2021.

Kunstlezingen staan geprogrammeerd in maart 2021.

Bruce Nauman (1941), My Name as Though it were written on the Surface of the Moon, 1968, neonsculptuur, Stedelijk Museum, Amsterdam.

Het eerste omvangrijke retrospectief van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman in Nederland. Te zien bij Stedelijk Museum Amsterdam in samenwerking met Tate Modern, Londen en later doorreizend naar LA County Museum of Art.
Het overzicht omvat meer dan 50 jaar! En het werk van Nauman is nog steeds actueel: een omvangrijk oeuvre in media en betekenis.

De man die op zoek is naar de definities van een kunstwerk zoekt naar de grenzen van kunst. Hij schuwt de rechtstreekse confrontatie met de beschouwer daarin niet. Geïnspireerd op Marcel Duchamp's readymade-urinoir 'The Fountain', spiegelt Nauman de eigen fysieke en mentale aanwezigheid aan die van de anonieme kijker.

Afwisselend is vroeg en recent werk te zien in een waaier aan materialen en kunstvormen. Zoals sculpturen, neonwerken, films, video's, geluid, werken op papier enz. enz. Toen revolutionair, nu humoristisch.

Tijdens de kunstlezing zal Mirelle Nunes ingaan op de baanbrekende rol die het werk van deze Amerikaanse kunstenaar heeft gespeeld en de plaats die hij inneemt in de moderne abstracte hedendaagse en actuele kunst als groter geheel. Meer weten? Schrijf u nu in via onderstaande button: