Blog


Terug in de tijd met de kleding van Maria van Gelre! NU te zien: Museum Het Valkhof in Nijmegen. Kunstlezingen in de maand december.

Rondleiden op de PAN Amsterdam: 110 handelaren, 15.000 objecten, 5000 jaar kunstgeschiedenis.

Voorbereidingen treffen voor kunstlezing over Wit-Russische kunstenaar Ossip Zadkine. Te beluisteren in de maand november!

Op naar de 30 originele schetsen met emotie en expressie van Leonardo in Teylers Haarlem! NB Denk aan het vooraf kopen van een ticket via internet!

Bezoek aan gloednieuw museum Amos Rex in Helsinki met digitaal werk van de Japanse kunstenaarsgroep teamLab. Een ware belevenis!

Tentoonstelling Shelter bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Moderne en hedendaagse kunst krijgen onderdak, een shelter, in het oude, middeleeuwse klooster. Nog te zien t/m 9 september 2018!

Flander Fields in Ieper (België); één van de eerste musea in Europa die de beleving, de experience, van de bezoeker op de eerste plaats zette. Hoe indrukwekkend kun je WO I, La Grande Guèrre, brengen?

Louvre Lens (Noord Frankrijk). Ook hier net als in Parijs en Abu Dhabi een encyclopedische verzameling, chronologisch tentoongesteld. Maar wederom ook een prachtig gebouw aangepast aan de omgeving van de mijnwerkersstad Lens.

Het 'bescheiden' onderkomen van Napoleon Bonaparte in Compiègne (Frankrijk) ....

Jan Taminiau: Reflections. Grootse tentoonstelling aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse couturier Jan Taminau. Enkele stukken uit de privécollectie van Koningin Maxima, als ook de inhuldigingsjapon! Nog te zien t/m 26 augustus 2018.

Viktor & Rolf 25 jaar! In de Kunsthal. Een vervolg op de tentoonstelling in het Centraal Museum van 2008 waar ik de educatieve kijkwijzer voor maakte. Nog te zien t/m 30 september 2018.

Hyperrealisme in de Kunsthal. Zo. 24 juni 2018 de 200.000 bezoeker om 14 u ... ik bezocht het museum om 15.30 u dus 200.100e bezoeker ??

Wonderschone portretfotografie van Martin Schoeller, Big Heads in Nederlands Fotomuseum Rotterdam: frontaal, onvervalst, groot, zelfde belichting, zelfde grootte, zelfde papier.

Krachtige vrouwen in het Muiderslot: Toen & Nu

Hospice in Beaune (Frankrijk) om je een voorstelling te geven hoe Museum Gouda als Catharina Gasthuis geweest moet zijn!

Rondleiding of lezing over Jongkind & Vrienden in Dordrechts Museum?? Mail kunstuitzeist@casema.nl voor meer info.

Een prachtduo: Kunst en Mode - modelezing over Jan Taminiau in aansluiting op tentoonstelling in Centraal Museum Utrecht mogelijk. Voor meer info: kunstuitzeist@casema.nl

Singer Laren - Impressionism & Beyond - verzameling Fentener van Vlissing Art Foundation

Kunst uit Zeist aanwezig bij avondopenstelling Van Gogh & Japan! Volg ook de lezingen op di. 17 en woe. 25 april 2018. Aanmelden via kunstuitzeist@casema.nl

Kunst uit Zeist bezoekt Magische Miniaturen in het Catharijneconvent Utrecht.

Professioneel rondleidster TEFAF 2018

Kunst uit Zeist in Louvre Abu Dhabi

Rondleidingen op de PAN (Pictura Antiquairs Nationaal) Amsterdam 2017.

In Russisch Museum Sint Petersburg, mei 2017.

Tijdens de lezing

Aan het werk in het Binnenbos in Zeist.

Officiële onthulling straatnaambord Zuiderziekenhuisstraat in Rotterdam 6 juli 2014 (voor BOEi).

Officiële heropening Vliegveld Ypenburg in Den Haag 26 mei 2016 (voor BOEi)

Spiegeloog Arnhem: hedendaagse selfies december 2015

Kunst uit Zeist 5 jaar september 2015

Aankondiging lezing Late Rembrandt bij IDEA Cultuur maart 2015

Nienie met Logo Kunst uit Zeist maart 2015

MOA Bunnik met werk van Armando winter 2014-15

Excursie met besloten groep

Karel Appel / Culturele Vleugel Slot Zeist

Evert Thielen / Culturele Vleugel Slot Zeist

Rondleiding stijlzalen Slot Zeist