Rondleiding: Art Zuid

'Beeldententoonstelling met kunst op straat creëert een nieuwe ontmoetingsplek op een toegankelijke manier voor iedereen. De ideeën van kunstenaars zijn van grote waarde voor het in stand houden van een open samenleving' - Cintha van Heeswijck, directeur Art Zuid

Kijk voor inlooprondleidingen op zondagen vanaf 17 mei t/m 15 september 2019 om 11u en 13u. Laat mij weten als u geïnteresseerd bent, dan leid ik u rond. Klik hier voor aanmelden.

Lezing: Hockney - Van Gogh: The Joy of Nature (tentoonstelling in het Van Gogh Museum)

In deze tentoonstelling staat de beroemde kunstenaar David Hockney (1937) centraal. Zijn werk is kleurrijk en kolossaal. Hockney haalt veel inspiratie uit de natuur, hij gebruikt felle kleuren en experimenteert met perspectief. Hij heeft zijn eigen visie.

Ook Vincent van Gogh hield zich bezig met natuur en kleur. Deze overeenkomsten zijn geen toeval. Van Gogh was een grote bron van inspiratie voor David Hockney. Ontdek samen met Kunst uit Zeist alle parallellen tussen de twee grote kunstenaars.

Locaties: Bilthoven, Bleiswijk, Laren, Zeist

Lezing: Schatkamer! Meesterwerken de Hermitage (jubileumtentoonstelling 10-jarig bestaan van de Hermitage aan de Amstel)

De Hermitage Amsterdam bestaat 10 jaar in 2019. Een deel van de schatkamers van de oude collecties van de tsaren wordt tentoongesteld. Grote namen als Bernini, Van Dyck, Matisse en Rembrandt zullen te zien zijn. Evenals kunst uit de prehistorie en Russische kunst. Tegelijkertijd een mooi overzicht van de kunstgeschiedenis die Kunst uit Zeist u kan bieden!

Locaties: Laren, Zeist

Lezing: Utrecht, Caravaggio en Europa

In deze lezing staan Caravaggio en zijn Utrechtse navolgers centraal: hoe groot was zijn invloed met het ongekende drama van de licht/donker-werking? T/m 24 maart 2019 te zien in Centraal Museum in Utrecht!

Deze kunstlezing stond op het programma van Kunst uit Zeist in januari 2019.

Locatie: neem contact op met Kunst uit Zeist voor een lezing op aanvraag.

Lezing: Beeldhouwkunst van Ossip Zadkine

Tijdens deze lezing komt de persoonlijke ontwikkeling van deze kunstenaar aan bod tegen de achtergrond van de roerige 20e eeuw. Zadkine liet zich inspireren door zowel de klassieke en middeleeuwse beeldhouwkunst als ook de exotische - afkomstig uit Afrika en andere continenten. U kent hem van 'Jan Gat' uit Rotterdam.

Deze kunstlezing stond op het programma van Kunst uit Zeist in november 2018.

Locatie: neem contact op met Kunst uit Zeist voor een lezing op maat.

Lezing: Valentijnlezing vrijdag 14 februari 2020

In deze lezing laat Kunst uit Zeist u kennis maken met diverse kunstenaarsparen (bekende en minder bekende), die hun passie en liefde in de kunst deelden.

Locatie: Leerdam