Lezing: Manhattan Masters - The Frick Collection. (Mauritshuis, Den Haag).

De tentoonstelling is te zien van 29 september t/m 15 januari 2023.

Kunstlezing van de maand Oktober 2022.

Rembrandt and Me | Rembrandt van Rijn, Zelfportret, 1658, olieverf op doek, The Frick Collection. Samen onderzoeken we het 'clair-obscur'; Rembrandt in de 17e eeuw, Mirelle in de 21e eeuw.

Datum

Tijd

Plaats

Lezing heeft reeds plaatsgevonden. Nog als terugkijklink te verkrijgen. via button 'Aanmelden'.In het hart van New York, prachtig gelegen met zicht op Central Park, prijkt The Frick Collection. Een geliefd museum, geroemd om de hoge kwaliteit van de collectie.

In Manhattan Masters tonen we het mooiste van het mooiste uit de The Frick Collection in New York. De schilderijen die we in deze tentoonstelling laten zien verruilden Europa meer dan 100 jaar geleden voor Amerika en zijn sindsdien nooit meer in Europa te zien geweest. Bij hoge uitzondering leent The Frick Collection ze aan ons uit. Onder hen het beroemde zelfportret van Rembrandt uit 1658.

Mirelle Nunes zal ingaan op de werken uit deze bijzondere verzameling van de vermogende Amerikaanse staalmagnaat Henry Clay Frick (1849-1919): met Rembrandt, Reynolds, Gainsborough, Ruysdael, Cimbue en anderen.

Klik op onderstaande button en meld u snel aan.