Lezing: Mode in Kleur (Kunstmuseum Den Haag)

De tentoonstelling is te zien van 26 september 2020 t/m 18 april 2021 (verlengd).

Voor meer informatie over de kunstlezing van de maand februari 2021 verwijs ik u naar het uitgebreide blog dat ik hierover schreef en de korte video. die ik maakte.

Symboliek van Mode in Kleur

Mode in Kleur laat zien hoe kleding van vroeger en de mode van nu momenten van hoop kunnen bieden. En ons bovenal met elkaar verbinden in alle kleurschakeringen van de regenboog. Dit veelkleurige natuurverschijnsel staat niet voor niets symbool voor hoop, moed, trots en dankbaarheid. Al die prachtige kleuren komen aan bod in Mode in Kleur. Deze tentoonstelling, grotendeels samengesteld uit de eigen museumcollectie, is tijdens de covid-19 periode gemaakt en vertelt modeverhalen over de symboliek van kleur. In een tijd waarin enorme behoefte bestaat aan troost, verbinding en hoop, kan juist een tentoonstelling over mode dit bieden. De modewereld is immers gewend om vooruit te kijken en te reageren op de wereld om ons heen.

De kunstlezing zal ingaan op de verhalen en betekenissen van kleur in de mode aan de hand diverse voorbeelden hoe ontwerpen van beroemde couturiers zijn uitgegroeid tot iconische kledingstukken.

Ook zin in vrolijke kleuren en wat afleiding? Klik hier voor de video, die ik met veel plezier voor u maakte.