Lezing: Monet - Tuinen van Verbeelding

Waterlelies

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet (1840-1926)? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt?

Invloed Monet op navolgers

In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in Zürich en het Kunstmuseum Den Haag. Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond.

Eerbetoon aan Monet

Daar komt dit najaar verandering in met een groots eerbetoon in Kunstmuseum Den Haag. In Monet - Tuinen van verbeelding neemt Kunst uit Zeist u mee langs de maar liefst veertig internationale topstukken die Monet schilderde in zijn sprookjesachtige tuin in Giverny.

Hoofdrol Blauweregen

Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Kunstmuseum is het stralende middelpunt: gerestaureerd en wel, mèt nieuwe lijst!
De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 12 oktober 2019 t/m 2 februari 2020.

Tuin- en kunstliefhebber? Bewonder de kunstlezing en meld u nu aan.

Data:

Prijs: € 12,50

Locaties:


N.B. voor Het Binnenbos in Zeist geldt: bij 25 aanmeldingen is de zaal vol. Aanmeldingen gaan vóór de mensen, die op de dag zelf komen binnen lopen. Wilt u zeker zijn van uw plekje, geef u dan tevoren op via het aanmeldformulier.