Kunst in beeld

Kunst uit Zeist beheert het Platform voor Virtuele Tours in Nederlandse Musea.

Dit is een verzameling van virtuele tours en online rondleidingen in en door Nederlandse musea, die vanwege de tijdelijke sluiting door de coronamaatregelen niet geopend zijn. Collecties en/of tentoonstellingen kunnen nu 24/7 met ons als bezoekers online gedeeld worden. Geniet van het aanbod en maak samen met de museummedewerker een privé-rondleiding door het museum. Het Platform biedt slechts een selectie van het snel groeiende aanbod en is geheel en al een keuze van Kunst uit Zeist.

Klik op het Facebook-icoon

Facebook pagina Virtuele tours

voor nog meer tours of kijk op het eigen YouTube-kanaal!

Online kunstlezing over de tentoonstelling 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar Dutch Design'. Vanaf 5 juni a.s. te zien in Museum JAN te Amstelveen. Goed voorbereid op pad? Meld u aan voor de terugkijk-link van deze informatieve online kunstlezing! Kijk bij kunstuitzeist.nl/aanmelden.

PAN Amsterdam 2019, rondleiding langs de highlights van de beurs voor kunst, antiek en design. Foto: Arth Events, Mariëtte Mullié.

NU te zien | Kunstmuseum Den Haag - Monet, de Tuinen van Verbeelding. Kunstlezing van de maand november!

Kunst uit Zeist geeft kunstlezing in Museum Beelden aan Zee over de kunstenaar Klaas Gubbels (50 jaar oeuvre).

NU | In de Kunsthal Rotterdam: Joana Vasconcelos | I am your mirror (kroonluchter: materiaal 30.000 tampons!)

Kunst uit Zeist bij Jaume Plensa's Sanna in Bordeaux.

Bijblijven op beeldhouwgebied: Museum de Fundatie, Charlotte van Pallandt. NU TE ZIEN | t/m 1 september 2019.

NU TE ZIEN | Op zoek naar de maker van 'Sanna' (kunstwerk bij Art Zuid): Jaume Plensa bij Museum Beelden aan Zee in Scheveningen/Den Haag. Citaat Plensa: "Don't touch, please cares" (= Raak aub niet aan, maar betast het liefdevol).

Klaas Gubbels in de Nijmeegse openbare ruimte met dichtregel van K. Schippers: "Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is".

Kunst uit Zeist op bezoek bij Museum Valkhof Nijmegen tentoonstelling Mark Brusse, goede vriend van Klaas Gubbels.

Klaas Gubbels Veeltuit ook te zien in 'my hometown' Leidschendam.

Rondleiding Sculptuur Biënnale Art Zuid 2019 bij een werk van Nancy Rubins.

Rondleiding en kunstlezing op 30 juni jl. bij de buitenbeelden van Klaas Gubbels, Art Zuid Annex Amstelveen.

AMSTELVEEN | Op zondag 30 juni jl. werd door Museum Jan van der Togt een ontbijtlezing georganiseerd waar ik tekst en uitleg gaf over Klaas Gubbels en zijn persoonlijke keuze voor deze expositie: 85 jaar. Meer dan 50 toegewijde Vrienden van het museum woonden de lezing bij.

BLEISWIJK | Op zondag 14 april jl. gaf ik de kunstlezing Hockney - Van Gogh: Joy of Nature in de Kunstgalerie Bleiswijk. Grote opkomst, 35 p., veel enthousiaste reacties!!

RADIO REPORT | Heeft u mij zojuist (6 april '19) gehoord bij Slotstadrtv? Via http://slotstad.nl/radio/live kunt u dit terugluisteren. Ik was in de uitzending om een toelichting te geven op de Kunstlezing Hockney-Van Gogh in Zeist e.o. bij Slotstadrtv Uw gids voor de kunst! www. Kunst uit Zeist.nl

Aan het werk op de TEFAF 2019 bij het werk (L) van James Turrell en (R) het Schild van Achilles van Philip Rundell uit 1823.

SNEAK PEAK | Bij tentoonstelling Hockney - Van Gogh: What a Joy of Nature!! Kunstlezingen in de maand april. Kijk snel bij agenda voor de data bij u in de buurt!

Kunstenaarsduo Gilbert & George aan de orde gekomen bij de Valentijnlezing 2019; nu weer te zien met genoemd werk With us in the Nature in Museum Kröller-Müller, Otterlo. 'What a coincidence!' Zes altaarstukken met Gilbert & George in de christelijke setting als Maria met Kind.

Dag na de opening Richard Long: From the river bij Museum Kröller-Müller in Otterlo. Tegelijkertijd ook expositie te zien van deze kunstenaar in Museum De Pont, Tilburg.

Met Monsieur Jacques van Oswald Wenckebach op een zonnige lentedag naar Kröller-Müller.

Deze maand maart 2019 twee mogelijkheden om de kunstlezing over de Schatkamer! van de Hermitage te volgen: op dinsdag 26 maart a.s. in Laren (10-12u) en op woensdag 27 maart in Zeist (20-22u).

Extra kunstlezing in het kader van Valentijn 2019: 14 februari van 10-12u in het Binnenbos in Zeist. Bekende en minder bekende kunstenaarsparen die hun passie en liefde voor de kunst delen.

Veel belangstelling bij kunstlezing Zadkine aan Zee bij Galerie Bleiswijk (zo. 27 januari 2019).

Utrecht, Caravaggio en Europa. Te zien t/m 24 maart 2019. Kunstlezingen en rondleidingen door Kunst uit Zeist in de maand januari! Kijk voor meer info bij 'agenda'.

Terug in de tijd met de kleding van Maria van Gelre! NU te zien: Museum Het Valkhof in Nijmegen. Kunstlezingen in de maand december.

Rondleiden op de PAN Amsterdam: 110 handelaren, 15.000 objecten, 5000 jaar kunstgeschiedenis.

Voorbereidingen treffen voor kunstlezing over Wit-Russische kunstenaar Ossip Zadkine. Te beluisteren in de maand november!

Op naar de 30 originele schetsen met emotie en expressie van Leonardo in Teylers Haarlem! NB Denk aan het vooraf kopen van een ticket via internet!

Bezoek aan gloednieuw museum Amos Rex in Helsinki met digitaal werk van de Japanse kunstenaarsgroep teamLab. Een ware belevenis!

Tentoonstelling Shelter bij Museum Catharijneconvent in Utrecht. Moderne en hedendaagse kunst krijgen onderdak, een shelter, in het oude, middeleeuwse klooster. Nog te zien t/m 9 september 2018!

Flander Fields in Ieper (België); één van de eerste musea in Europa die de beleving, de experience, van de bezoeker op de eerste plaats zette. Hoe indrukwekkend kun je WO I, La Grande Guèrre, brengen?

Louvre Lens (Noord Frankrijk). Ook hier net als in Parijs en Abu Dhabi een encyclopedische verzameling, chronologisch tentoongesteld. Maar wederom ook een prachtig gebouw aangepast aan de omgeving van de mijnwerkersstad Lens.

Het 'bescheiden' onderkomen van Napoleon Bonaparte in Compiègne (Frankrijk) ....

Jan Taminiau: Reflections. Grootse tentoonstelling aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse couturier Jan Taminau. Enkele stukken uit de privécollectie van Koningin Maxima, als ook de inhuldigingsjapon! Nog te zien t/m 26 augustus 2018.

Viktor & Rolf 25 jaar! In de Kunsthal. Een vervolg op de tentoonstelling in het Centraal Museum van 2008 waar ik de educatieve kijkwijzer voor maakte. Nog te zien t/m 30 september 2018.

Hyperrealisme in de Kunsthal. Zo. 24 juni 2018 de 200.000 bezoeker om 14 u ... ik bezocht het museum om 15.30 u dus 200.100e bezoeker ??

Wonderschone portretfotografie van Martin Schoeller, Big Heads in Nederlands Fotomuseum Rotterdam: frontaal, onvervalst, groot, zelfde belichting, zelfde grootte, zelfde papier.

Krachtige vrouwen in het Muiderslot: Toen & Nu

Hospice in Beaune (Frankrijk) om je een voorstelling te geven hoe Museum Gouda als Catharina Gasthuis geweest moet zijn!

Rondleiding of lezing over Jongkind & Vrienden in Dordrechts Museum?? Mail kunstuitzeist@casema.nl voor meer info.

Een prachtduo: Kunst en Mode - modelezing over Jan Taminiau in aansluiting op tentoonstelling in Centraal Museum Utrecht mogelijk. Voor meer info: kunstuitzeist@casema.nl

Singer Laren - Impressionism & Beyond - verzameling Fentener van Vlissing Art Foundation

Kunst uit Zeist aanwezig bij avondopenstelling Van Gogh & Japan! Volg ook de lezingen op di. 17 en woe. 25 april 2018. Aanmelden via kunstuitzeist@casema.nl

Kunst uit Zeist bezoekt Magische Miniaturen in het Catharijneconvent Utrecht.

Professioneel rondleidster TEFAF 2018

Kunst uit Zeist in Louvre Abu Dhabi

Rondleidingen op de PAN (Pictura Antiquairs Nationaal) Amsterdam 2017.

In Russisch Museum Sint Petersburg, mei 2017.

In Russisch Museum Sint Petersburg, mei 2017.

Tijdens de lezing

Aan het werk in het Binnenbos in Zeist.

Officiële onthulling straatnaambord Zuiderziekenhuisstraat in Rotterdam 6 juli 2014 (voor BOEi).

Officiële heropening Vliegveld Ypenburg in Den Haag 26 mei 2016 (voor BOEi)

Spiegeloog Arnhem: hedendaagse selfies december 2015

Kunst uit Zeist 5 jaar september 2015

Aankondiging lezing Late Rembrandt bij IDEA Cultuur maart 2015

Nienie met Logo Kunst uit Zeist maart 2015

MOA Bunnik met werk van Armando winter 2014-15

Excursie met besloten groep

Karel Appel / Culturele Vleugel Slot Zeist

Evert Thielen / Culturele Vleugel Slot Zeist

Rondleiding stijlzalen Slot Zeist