Lezing: Koele Wateren (40 stukken uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam) (Museum GoudA)

De tentoonstelling zal te zien zijn van 5 juni t/m 24 oktober 2021.

Deze lezing is helaas al geweest; bent u geïnteresseerd? Laat het mij weten, dan plan ik een nieuwe datum in.

Prijs: € 10 per Zoom-link.

Tijdens deze kunstlezing zal Mirelle Nunes u als voormalig rondleider bij Museum GoudA niet alleen vertellen over de totstandkoming van deze reizende thematentoonstelling, maar ook over de historie van de stad Gouda op het kruispunt van de Hollandse IJssel en de Gouwe.

Museum GoudA heeft zitting in een stichting genaamd 'De Vijf Samenwerkende Museum in Nederland'. Dit is een samenwerkingsverband met vijf stadsmusea: Gouda, Bergen op Zoom, Harlingen, Hoorn en Zutphen.

De expositie bestaat uit 40 schilderijen afkomstig uit het depot van het Rijksmuseum in combinatie met een selectie werken uit de eigen collectie.
De musea kunnen zich toeleggen op vier thema's: Lage Landen, Koele Wateren, Hoge Luchten en Hete Vuren. Gouda kiest dit jaar voor het thema "water".

De tentoonstelling laat zien hoe Nederland vier eeuwen zowel vriend als vijand is geweest van het water. Gouda ligt ruim 6,5 meter onder NAP en kampt al jaren met grondwaterproblemen en behouden van 'droge voeten'.

Daarnaast wordt de link gelegd met de toekomst. Wat gebeurt er als de zeespiegel zes meter stijgt? En hoe zou Nederland er over 200 jaar uit zien? Interessante materie om over door te filosoferen.

Laat u verrassen in deze online-kunstlezing met werk van bekende schilders als Van Goyen, Ruysdael, Mesdag, Maris en Israels ter voorbereiding op uw museumbezoek. Luister naar de achtergronden van de schatten uit beider collecties (Rijksmuseum en Museum GoudA) op 20 april a.s. van 20-21.30u.

NB Deze lezing is helaas al geweest; bent u geïnteresseerd? Laat het mij weten, dan plan ik een nieuwe datum in.

Contact opnemen kan direct via onderstaande button.