Lezing: Golden Boy Gustav Klimt (Van Gogh Museum Amsterdam)

De tentoonstelling zal te zien zijn van 7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023.

Kunstlezing van de maand November.

Gustav Klimt, Portret van Adèle Bloch-Bauer I, 1904-07, Neue Galerie, Manhattan, NY.

Datum

Tijd

Plaats

Lezing heeft reeds plaatsgevonden. Nog als terugkijklink te verkrijgen. via button 'Aanmelden'.


Golden Boy

De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt. Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… biedt de bezoeker de unieke kans om het werk van Klimt te midden van zijn talrijke inspiratiebronnen te zien.

Nooit eerder was er in ons land zo’n groots opgezet overzicht van het werk van Klimt te bewonderen met iconische topstukken van over de hele wereld, zoals Emilie Flöge (1902) en Waterslangen II (1904). De tentoonstelling is een samenwerking met het Belvedere in Wenen.

In het keizerlijke Wenen rond 1900 was hij een van de allergrootsten en dat is hij tot de dag van vandaag gebleven: 'golden boy' Gustav Klimt (1862-1918) was zowel beroemd als omstreden en geldt nog steeds als een van de aansprekendste kunstenaars uit de moderne kunstgeschiedenis.

Mirelle Nunes zal tijdens de kunstlezing dit iconische werk van Klimt plaatsen tussen andere grootheden zoals Vincent van Gogh, Whistler, Sargent, Toorop, Monet, Rodin, Toulouse-Lautrec en Matisse. Thema’s en symbolieken worden toegelicht, evenals de complexe verhoudingen tussen schilder en zijn muses.

Meer weten over deze bijzondere tentoonstelling? Meld u nu hier aan en kom naar de kunstlezing bij u in de buurt.