Lezing: Alexander Calder - Calder Now (Kunsthal Rotterdam)

Tentoonstelling is te zien vanaf 21 november 2021 t/m 29 mei 2022.

Deze kunstlezing kunt u bekijken met een terugkijklink.

Prijs: € 10 p/link.

De link wordt u toegestuurd na betaling. Klik hier om aan te melden.

Alexander Calder en zijn kinetische kunst.

Tijdens deze kunstlezing zal Mirelle Nunes ingaan op de tentoonstelling die gaat op de invloed van Alexander Calder op de hedendaagse kunst.

Een grootschalige tentoonstelling met het werk van Alexander Calder, genaamd ‘Calder Now’ is te zien van 21 november 2021 t/m 29 mei 2022 in de Kunsthal Rotterdam.

Het is voor de eerste keer in Europa, dat de blijvende invloed van deze moderne meester op de hedendaagse kunst aan de orde komt. Calder, een Amerikaanse beeldhouwer (1898-1976) is bekend geworden van zijn zoektocht naar mogelijkheden om de drie ruimtelijke dimensies te overstijgen door een vierde, namelijk tijd, toe te voegen.

Twintig kunstwerken uit de hele oeuvre van Calder zullen getoond worden: van het begin, uit het midden van zijn carrière en zijn late werken.

Het zijn vaak wonderlijke installaties die de zwaartekracht tarten, sculpturen die leiden tot buitengewone ervaringen. Daarnaast doen de werken een beroep op alle zintuigen.

‘Calder Now’ bevat hangende en staande mobiles tot aan monumentale sculpturen. Vergelijkingen kunnen worden gemaakt met werken van tien toonaangevende hedendaagse kunstenaars van de 20e en 21e eeuw, zoals Olafur Eliasson en Ernesto Neto. Hun werken hadden veelal niet kunnen bestaan zonder de innovatieve ideeën van Calder.

Kom en luister naar deze bewegende wereld van Alexander Calder en zijn invloed op hedendaagse kunstenaars. Klik op onderstaande button en meld u snel aan.