Lezing: Alphonse Mucha. Art Nouveau in Parijs (Kunstmuseum Den Haag)

Tentoonstelling is te zien van 5 februari t/m 28 augustus 2022.

Deze kunstlezing kunt u bekijken met een terugkijklink.

Prijs: € 10 p/link

De link wordt u toegestuurd na betaling). Klik hiervoor op de knop 'Aanmelden'.

NB Vanaf maart 2022 vinden de lezingen plaats op een NIEUW LOCATIE: Walkartcentrum aan de Kerklaan 19 in Zeist. Gratis P achter de kerk.

Alphonse Mucha, Gismonda, 1894, affiche.

Mirelle Nunes zal bij de kunstlezing ingaan op de hoogtepunten in de tentoonstelling over de stijlperiode Art Nouveau, aan het eind van de negentiende eeuw niet omheen. Kenmerken zijn weelderige illustraties van sierlijke vrouwen, omringd door gestileerde bloemen en zwierige lijnen.

Zeven jaar nadat de Tsjechische kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939) in Parijs arriveert, wordt hij van de ene op de andere dag wereldberoemd met zijn affiche Gismonda (1894), ontworpen voor de superster van het theater: Sarah Bernhardt.

Le style Mucha is niet veel later synoniem gaan staan voor de Art Nouveau, de moderne stroming die het straatbeeld van de Franse hoofdstad domineerde. De affiches en illustraties van de Tsjechische kunstenaar zijn zelfs zó populair dat ze van straat worden gestolen. In samenwerking met de Mucha Foundation, toont Kunstmuseum Den Haag dit voorjaar een ruime selectie van het werk dat Alphonse Mucha zo beroemd maakte.

Samen met de delen uit de eigen collectie, waaronder kleurrijk glas en spectaculaire kostuums uit de late negentiende eeuw, geeft het museum een uniek beeld van het Parijs van Mucha - de plek waar het allemaal begon.

Deze tentoonstelling is in samenwerking met de Mucha Foundation.

Zin in deze tentoonstelling gecombineerd met de eigen collectie van het Kunstmuseum? Klik op onderstaande button en meld u snel aan.